Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν Καμίνης και Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Μνημόνιο ευρείας συνεργασίας υπέγραψαν σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης και ο Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, στην Πλάκα. «Επισφραγίζουμε τη συνεργασία μας με τον προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας, υπογράφοντας σήμερα μνημόνιο για ευρεία συνεργασία στην κοινωνική αλληλεγγύη και τη συνοχή. Παράλληλα υποστηρίζουμε τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Εκκλησίας, εντάσσοντας προτάσεις της Αρχιεπισκοπής στο ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, σημειώνοντας ότι υπάρχουν δύο σκέλη συνεργασίας: «το ένα σκέλος αφορά το πεδίο της κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής, στο οποίο ήδη η Εκκλησία έχει ένα έργο εδώ και αιώνες. Εμείς με τις ταπεινές μας δυνάμεις έχουμε ως έργο να εξασφαλίσουμε πόρους.
Κατά δεύτερο λόγο, το μνημόνιο αυτό επεκτείνεται και στο αναπτυξιακό έργο της Εκκλησίας, αφού μελετούμε προτάσεις της Αρχιεπισκοπής προκειμένου να ενταχθούν στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης της περιφέρειας Αττικής εκ μέρους του δήμου». Ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία με τον δήμο υπογραμμίζοντας πως «υπάρχουν διάφοροι τομείς που μας καλούν να συνεργαστούμε, όπως το έργο της πρόνοιας και της αγάπης, αλλά και αναπτυξιακά προγράμματα.

Άλλωστε, έχουμε χρέος να συνεργαστούμε όπου μπορούμε». Αναφέρθηκε, επιπλέον, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και στην ανάγκη ανάδειξης των βυζαντινών μνημείων σημειώνοντας πως το σπίτι της Αγίας Φιλοθέης στην Πλάκα μετά την αποκατάστασή του και την λειτουργία του ως μουσείου δέχεται την επίσκεψη χιλιάδων ανθρώπων. Παρόντες στη συνάντηση και την υπογραφή του μνημονίου ήταν ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης κ. Συμεών Βολιώτης και η κυρία Μαρία Λογοθέτη, διευθύντρια του γραφείου του δημάρχου και πρόεδρος της Εταιρίας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών του δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ).

  Newmoney.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...