Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Αποστολή Αλληλεγύης στους πρόσφυγες


 Κοζάνη, 17 Μαρτίου 2016


Η Ιερά Μητρόπολις Σερβίων και Κοζάνης ανέλαβε την πρωτοβουλία να συγκεντρώσει και να αποστείλει ανθρωπιστική βοήθεια στους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας - πρόσφυγες.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παύλος, απευθυνόμενος με Εγκύκλιό του στο ποίμνιο της Επαρχίας μας τόνισε ότι «Είμαστε όλοι μάρτυρες στην ταλαιπωρία και στον ξεριζωμό των ανθρώπων από την Συρία, το Ιράκ, το Λίβανο και εν γένει από την Μέση Ανατολή. Μην ξεχνάμε ότι είμαστε παιδιά του ίδιου Θεού ασχέτως θρησκείας και πολιτισμού.
Εμείς ως Εκκλησία, ως Έλληνες, που από αρχαιοτάτων χρόνων διακρινόμαστε για την αρετή της φιλοτιμίας, της φιλοξενίας και της αγάπης για τον συνάνθρωπο, μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι; Τώρα που έφθασαν στον τόπο μας, τί μπορούμε να κάνουμε; ρωτάμε και πάλι. Η απάντηση είναι απλή: Ν’ ανοίξουμε την καρδιά μας και ο καθένας από το πλεόνασμα ή το υστέρημά του να φέρει στις Ενορίες του ό,τι η καρδιά του φιλάνθρωπα και αγαπητικά σκεφθεί και αποφασίσει. Ιδιαιτέρως δε όσοι ζήσατε και διδαχθήκατε από τους προγόνους σας τι σημαίνει ξεριζωμός και προσφυγιά από τον Πόντο, την Ανατολική Θράκη και τα παράλια της Μικράς Ασίας».
Το πλήρωμα της Μητροπόλεώς μας για μία ακόμη φορά απέδειξε τα φιλάδελφα αισθήματά του και δεν στάθηκε θεατής στη δοκιμασία του πλησίον του, ανεξαρτήτου φυλής και θρησκεύματος. Ενθυμούμενο και την προσφυγική καταγωγή του ανταποκρίθηκε ολόθυμα στην πρόσκληση της τοπικής Εκκλησίας και συγκέντρωσε μεγάλη ποσότητα από είδη τροφίμων και υγιεινής.
Συγκινημένος ο Σεβασμιώτατος από την ανταπόκριση στην έκκλησή του ευχαριστεί και δημοσίως το πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεως για την φιλανθρωπία του καθώς και την εμπιστοσύνη που επέδειξε προς την τοπική Εκκλησία. Εύχεται δε χαρακτηριστικά: «….ο Τριαδικός Θεός να σας ανταποδώσει ό,τι κάνετε. Είναι ιερό και άγιο. Είναι για τον άνθρωπο. Και όπως οι Άγιοι της Εκκλησίας σημειώνουν: «Είδες τον συνάνθρωπό σου, είδες τον Θεό σου».
Ευχαριστίες, επίσης, απευθύνει ο Μητροπολίτης και στην Κάβα ποτών του Ιωάννη Δεμιρτζίδη, που διέθεσε και πάλι ένα φορτηγό αυτοκίνητο για την ορθή διεκπεραίωση της αποστολής.
Η ανθρωπιστική βοήθεια παραδόθηκε από τον υπεύθυνο του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου Πρωτοπρεσβύτερο Νικόλαο Βαχτσεβάνο στους υπεύθυνους διαχείρισης του προσφυγικού καταυλισμού της Ειδομένης την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016.
Η βοήθεια στάλθηκε στην Ειδομένη κατόπιν συνεννοήσεως με τον Δήμο Κοζάνης, λόγ της πληθώρας των ειδών που έχουν συγκεντρωθεί στον τοπικό προσφυγικό καταυλισμό στο Γυμναστήριο της Λευκόβρυσης.


Από την Ιερά Μητρόπολη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...