Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

«Το αγχολυτικό φάρμακο: η Εξομολόγηση».

Ιερομόναχος π. Μεθόδιος Κρητικός:
«Το αγχολυτικό φάρμακο: η Εξομολόγηση».
        Γ΄ Κυριακή των Νηστειών. Η πνευματική οδοιπορία συνεχίζεται. Μια ακόμη στάση στην όμορφη διαδρομή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.
Οδηγός μας αυτή τη φορά ο Πανοσιολογιώτατος Ιερομόναχος π. Μεθόδιος Κρητικός, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και Ηγούμενος του Ιερού Ησυχαστηρίου Αναστάντος Χριστού (Πειραιάς).
Μέσα από τον πατρικό του λόγο, ο π. Μεθόδιος αναπτύσσει τις ευεργετικές επιδράσεις του μεγάλου ιερού μυστηρίου της Εξομολόγησης στον ψυχισμό του ανθρώπου. Πώς η μετάνοια αποτελεί θεμέλιο μιας υγιούς προσωπικότητας. Με ποιον τρόπο η εξαγόρευση των αμαρτημάτων στον πνευματικό – εξομολόγο, δημιουργεί διεξόδους σε περιστατικά που φαίνονται στα ανθρώπινα μάτια μας δυσεπίλυτα. Ποιος είναι ο «μηχανισμός» που οδηγεί τον εξομολογούμενο άνθρωπο να απαλλάσσεται σταδιακά από τις αγωνίες της καθημερινότητας και τα άγχη που τον πολιορκούν.
Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Παλαιού Φαλήρου, την Γ΄ Κυριακή των Νηστειών – της Σταυροπροσκυνήσεως (15 Μαρτίου), μετά την ιερά ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού και την τέλεση των Χαιρετισμών του Τιμίου Σταυρού.
Ώρα έναρξης Κατανυκτικού Εσπερινού: 6 μ.μ.

Ευχόμαστε καλή συνέχεια στον αγώνα της Σαρακοστής.
Ο Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου
Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωσήφ Ταγαράκης


Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Παλαιού Φαλήρου
www. koimisifalirou.gr - Email: koimisifalirou@yahoo.gr
FB: /koimisifalirou
Αχιλλέως 30, 175 62, Παλαιό Φάληρο, Τηλ. 210 98 12 234

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...