Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

ΕΚΘΕΙΑΖΕΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ Νέο άνοιγμα Τσίπρα προς την Εκκλησια μέσω ΔΕΗ



Κείμενο Λουδάρος Ανδρέας
Νέο άνοιγμα προς την Εκκλησία, αυτή τη φορά μέσω ΔΕΗ πραγματοποίησε χθες ο κ. Αλέξης Τσίπρας που σε δυο διαδοχικές ομιλίες του, στον ατμοηλεκτρικό σταθμό (Α.Η.Σ.) και το Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου, εκθείασε τους μητροπολίτες που παρενέβησαν με επιστολές τους στον Πρωθυπουργό κατά της ιδιωτικοποίησης.

«Και θέλω σήμερα εδώ να χαιρετήσω την παλλαϊκή συμπαράταξη εργαζόμενων, κοινωνικών φορέων, πολιτικών κομμάτων, κυρίως, όμως, τα μηνύματα συμπαράστασης που έρχονται τόσο από τον λαϊκό κλήρο, όσο και από την Εκκλησία της Ελλάδος και ο Μητροπολίτης Φλώρινας και ο Μητροπολίτης Κοζάνης με επιστολές τους προς τον πρωθυπουργό δίνουν την πάνδημη και παλλαϊκή εικόνα που υπάρχει αυτή τη στιγμή, της αντίθεσης των τοπικών κοινωνιών και του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας στην προοπτική της εκποίησης της δημόσιας επιχείρησης ηλεκτρισμού» είπε ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του στον ατμοηλεκτρικό σταθμό.

Λίγο αργότερα ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευση, μιλώντας σε κατοίκους της περιοχής στο πνευματικό κέντρο επανήλθε, λέγοντας:

«Θέλω να εκφράσω τη μεγάλη ικανοποίησή μου γιατί μαθαίνω, ότι αρωγοί σε αυτό το πάνδημο μέτωπο δεν είναι μόνο η τοπική αυτοδιοίκηση της Δυτικής Μακεδονίας, δεν είναι μόνο συνδικάτα, φορείς... χαίρομαι, που το παρόν και την αρωγή τους σ’αυτή την προσπάθεια δίνουν τόσο ο λαϊκός κλήρος όσο και η Εκκλησία της Ελλάδος με τις επιστολές του Μητροπολίτη της Φλώρινας και του Μητροπολίτη της Κοζάνης»

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μητροπολίτης Φλωρίνης εκτός από την επιστολή διαμαρτυρίας έδωσε εντολή κατά τη διάρκεια του αποψινού συλλαλητηρίου κατά της ιδιωτικοποίησης στο Αμύνταιο να χτυπούν πένθιμα οι καμπάνες όλων των ναών της πόλης.

 http://www.dogma.gr/default.php?pname=Article&art_id=6286&catid=9

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...