Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Ο προορισμός του ανθρώπου.


Όσοι απιστούν στη θεότητα του Χριστού δεν απιστούν διότι δεν υπάρχουν αποδείξεις.

Οι λόγοι και οι αποδείξεις για τη θεότητα του Ιησού Χριστού είναι περισσότεροι και ισχυρότεροι από όσους χρειάζονται, για να πείσουν και βεβαιώσουν πλήρως και τον μεγαλύτερο άπιστο και τον μεγαλύτερο υλιστή.
Αλλ’ ίσως πει κάποιος: Αφού είναι τόσο πολλές και τόσο δυνατές οι αποδείξεις για τη θεότητα του Ιησού Χριστού , γιατί μένουν στην απιστία πολλοί και μάλιστα άνθρωποι που θεωρούνται μορφωμένοι και σοφοί;

Η απιστία τους δεν προέρχεται από το ότι υπάρχουν λόγοι και αποδείξεις για τη θεότητα του Ιησού Χριστού. Η Αιτία της απιστίας τους προέρχεται από αυτούς τους ίδιους, που δε θέλουν να κάνουν καλή χρήση της ελευθερίας τους, για να λύσουν και να τινάξουν από πάνω τους τα δεσμά , που τους κρατάνε στην απιστία.

Ποιες είναι οι αιτίες , για τις οποίες οι άπιστοι δε θέλουν να πιστέψουν.

Οι αιτίες αυτές είναι οι εξής:
1.Ο εγωισμός των ψυχών. Εξαιτίας αυτού, επειδή έχουν μεγάλη και υψηλή ιδέα για τον εαυτό τους, δε θέλουν να δώσουν προσοχή στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού. Πολύ περισσότερο δε θέλουν να ακούσουν για ταπείνωση και υποταγή στο όνομά Του. Οι ψυχές τους, εξ’ αιτίας του εγωισμού, αισθάνονται μία αποστροφή προ το πρόσωπο του Ιησού Χριστού.
2. Άλλος δεσμός που τους κρατεί στην απιστία είναι η δόξα του κόσμου. Επειδή δηλαδή οι άνθρωποι που ζουν μακριά από τον Χριστό και το Ευαγγέλιο Του, ειρωνεύονται και περιφρονούν εκείνους , που πιστεύουν και υπακούουν στα λόγια του Χριστού και τους θεωρούν ανθρώπους με περιορισμένο μυαλό, φοβούμενοι και αυτοί μήπως θεωρηθούν τέτοιοι, δείχνουν αδιαφορία και περιφρόνηση στην πίστη και τη θρησκεία του Χριστού.
3. Άλλος δεσμός που δεν τους αφήνει να πιστέψουν , είναι οι σαρκικές ηδονές, η αμαρτία και τα πάθη της ψυχής. Όλα αυτά είναι δυνατά δεσμά, που υποδουλώνουν την ψυχή και την κάνουν αιχμάλωτη , ώστε να προτιμά να είναι δούλη σ’ αυτά, παρά να δώσει προσοχή στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού και να ακολουθήσει την εγκρατή και ενάρετη ζωή του Ευαγγελίου
4. Μαζί με αυτά τα δεσμά, επειδή έχουν αδιαφορία προς τον Χριστό, ασκεί επίδραση και ο Σατανάς στις ψυχές τους απευθείας ο ίδιος, υποβάλλοντας διάφορους λογισμούς απιστίας. Επίσης δια μέσου ανθρώπων που, αισθανόμενοι αποστροφή προς την αλήθεια, μεταδίδουν το ψέμα, είτε με ομιλίες και τον προφορικό λόγο , είτε με συγγράμματα και λοιπά δημοσιεύματα.

Από το βιβλίο «Ο προορισμός του ανθρώπου»
Αρχιμανδρίτης Ευσέβιος Ματθόπουλος( 1849-1922)
Εκδόσεις «η ΖΩΗ»

www.talantoblog.blogspot.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...