Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Όταν ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων συνάντησε τον Βλαντιμίρ Πούτιν


poutin
Του Αιμίλιου Πολυγένη 
Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν, είχε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην προεδρική κατοικία του κ. Πούτιν στο Σότσι, παρουσία του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλου.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν καλωσορίζοντας τον Πατριάρχη Θεόφιλο, μεταξύ άλλων ανέφερε: "Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που αποδεχθήκατε την πρόσκλησή και με επισκεφθήκατε στην κατοικία μου."
"Επίσης θα ήθελα σας ευχαριστήσω Μακαριώτατε, για την υποστήριξή σας όσον αφορά την πρωτοβουλία μας, να χτιστεί ένας ξενώνας για τους προσκυνητές στην Ιορδανία κοντά στον Ιορδάνη ποταμό", πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας.
Ο κ. Πούτιν σε άλλο σημείο ανέφερε ότι "πάντοτε είχαμε καλές σχέσεις με τα Ιεροσόλυμα. Κάθε χρόνο χιλιάδες ρώσοι προσκυνητές έρχονται στους Αγίου Τόπους και είμαι πολύ ικανοποιημένος για τις σχέσεις των δύο Εκκλησίων."
Να αναφερθεί ότι ο Πρόεδρος της Ρωσίας, αφού εξέφρασε την χαρά του για την επίσκεψη του Πατριάρχη Θεοφίλου στην Ρωσία, υπογράμμισε: "Ελπίζουμε να σας δούμε και στους εορτασμούς για την 1025η επέτειο από το βάπτισμα των Ρως."
Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων ευχαρίστησε τον κ. Βλαντιμίρ Πούτιν για την φιλοξενία, τονίζοντας ότι "είναι μεγάλη τιμή και χαρά, που με τον αδελφό Πατριάρχη Κύριλλο μας δεχθήκατε στην κατοικία σας."
"Η επίσκεψή μου στην Ρωσία είναι πολύ σημαντική. Θα έλεγα και ιστορική. Η επίσκεψη αυτή είναι μια σφραγίδα για τις σχέσεις όχι μόνο των δύο Εκκλησιών, αλλά και τις σχέσεις μεταξύ των δύο λαών", ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Θεόφιλος.
Σε άλλο σημείο ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων τόνισε: "Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω κ. Πρόεδρε, εξ΄ ονόματος των Ορθοδόξων Χριστιανών για το ενδιαφέρον που έχετε δείξει όσον αφορά τους Αγίους Τόπους, και ιδιαίτερα για την συμβολή σας, για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή."
"Η πρόσφατη επίσκεψή σας στο Ισραήλ, την Παλαιστίνη και την Ιορδανία είχε ιστορική σημασία, όχι μόνο από πολιτικής απόψεως, αλλά και απο θρησκευτικής. Θα προσευχόμαστε πάντοτε για σας, διότι αναγνωρίζουμε το ρόλο σας ως ηγέτη του ρωσικού λαού, που προστατεύει τις ανθρώπινες αξίες και την Ορθοδοξία", πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Προκαθήμενος της Σιωνίτιδος Εκκλησίας.
Τέλος ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Ρωσίας για την συνάντηση, η οποία συμβάλει στην ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο Εκκλησιών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...