Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Κοινωνική Ιματιοθήκη στον Ι.Ν.Ευαγγελίστριας Ναυπλίου

Ναύπλιο, φωτορεπορτάζ του Βαγγέλη Μπουγιώτη    amen,gr
Στην ενορία της ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ στο Ναύπλιο, εκτός από το Γεύμα αγάπης -Συσσίτιο, που λειτουργεί εδώ και τέσσερα χρόνια, και σιτίζει  σήμερα πάνω από 110 άτομα κάθε μέρα, και είναι γνωστό αυτό το έργο σε όλους μας, λειτουργεί0 από σήμερα και επίσημα  η  Ιματιοθήκη της αγάπης.

Σήμερα στην ενορία της ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ, με πρωτεργάτη τον Ιερέα π. Ελευθέριο Μίχο, βλέποντας την μεγάλη ανάγκη σε αυτόν τον τομέα, ανακαίνισαν εκ βάθρων αποθηκευτικούς χώρους που υπήρχαν κάτω από τον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού, με την στήριξητου Δήμου Ναυπλιέων, και ιδιαιτέρως του δημάρχου Παναγιώτη Αναγνωσταρά και δημιούργησαν σύγχρονους και πρακτικούς χώρους για την αποθήκευση και διανομή ρούχων και υποδημάτων αλλά και για διάφορα παιδικά παιχνίδια, τα οποία δίνονταισε όσους έχουν ανάγκη.

Όσοι ενδιαφέρονται (Πολίτες –καταστήματα) να ενισχύσουν την "Ιματιοθήκη της αγάπης" του Ιερού Ναού, μπορούν να συνεισφέρουν καινούργια ή μεταχειρισμένα ρούχα, υποδήματα και παιχνίδια, πάντοτε σε καλή κατάσταση και καθαρά, προσφέροντας στον Ιερό Ναό.

Σε αυτή την εκστρατεία αγάπης, η οποία εκδηλώνεται μέσα από την οργανωμένη φιλανθρωπική διακονία της Εκκλησίας, είναι υποχρέωση όλων μας, να βοηθήσουμε όσο μπορούμε, εκδηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο την έμπρακτη συμπαράστασή μας προς όλους εκείνους που δοκιμάζονται και αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες στις ημέρες πού  διανύουμε, θα μας πει ο Ιερέας του ναού πατέρας Ελευθέριος Μίχος.

Ο ιερέας της ενορίας, για μία ακόμη φορά αισθάνεται την ανάγκη μέσα από τα βάθη της ψυχής του, όπως μας είπε χαρακτηριστικά, να ευχαριστήσει όλους όσοι συνεισφέρουν στο συσσίτιο και στην τράπεζα ρούχων ,δηλ. τις εθελόντριες κυρίες και τους εθελοντές κύριους, αλλά και τους δωρητές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...